Kövess minket!
  
     

Kémény építés házilag

Kémény építés házilag
2014, március 26.

Sokan vannak, akik gyakorlott ezermesterként saját kezűleg állnak neki házuk építésének. Megkérnek pár barátot és már kezdik is a munkát, azonban míg egy csempefelrakásában bekövetkező pontatlanság csak némi esztétikai hibával jár, addig egy kémény hibás megépítésével már komoly egészségkárosító, esetleg életveszélyes körülményeket is okozhatunk saját otthonunkban.

A legfontosabb, hogy a ház tervezésekor már el kell dönteni, hogy hova kerül a kémény, hiszen a kialakítástól függően kapcsolódnia kell a tüzelőberendezéshez, és lehetőség szerint a legrövidebb úton kell eljutnia a keletkező füstnek a külvilágba. Azonban arról nem szabad megfeledkezni, hogy már a ház alapozásánál, el kell kezdeni a kéményszerkezet kialakítását. Pontosabban már a ház alapjába, be kell építeni a kémény alapját és a jövőben annak kialakítása folyamatosan együtt halad a ház építésével.

Ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk használni és működtetni kéményünket, az építés megkezdése előtt tanulmányozzuk végig az ide vonatkozó jogszabályokat, illetve szükség esetén kérjük ki szakember segítségét. Azonban érdemes a tanácskérést illetve ellenőrzést, még a korai stádiumban megejteni, hiszen minél később derül fény egy esetleges hibára, annál nagyobb bontási vagy átalakítási munkákat kell végeznünk.

Tehát nincs semmi akadálya, ha magunk szeretnénk elkészíteni házunk kéményrendszerét, akkor nincs semmi akadálya, csak mindenképpen figyeljünk a jogszabályi követelményekre, hogy biztonságos otthont alkossunk meg.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kemenyepites.com-Karbantartas
Kémény tisztítás

Mindannyian jól ismerjük a kéményseprőt, ha meglátjuk az utcán gyorsan megfogjuk a gombunkat, hogy szerencsénk legyen, de amikor időről-időre be...

Close