Kövess minket!
  
     

Kémény tisztítás

Kémény tisztítás
2014, március 26.

Mindannyian jól ismerjük a kéményseprőt, ha meglátjuk az utcán gyorsan megfogjuk a gombunkat, hogy szerencsénk legyen, de amikor időről-időre be kellene engedni a házunkba, csak nem fűlik hozzá a fogunk.  De miért is olyan fontos a kémények rendszeres karbantartása?

Előfordult már Önnel, hogy érezte, amint a füst nem kifelé, hanem a lakótérbe áramlott, mert nem nyitott meg az elvezető csapot? Körülbelül hasonló helyzet lép fel a kémény dugulásakor is. A járat folyamatosan szűkül a lerakodó anyagoktól, így nem marad elegendő tér a levegő szabad áramlásához, azaz nem engedi szelelni a szerkezetet.

Többek között a rettegett szén-monoxid-mérgezés is az egyik életveszélyes következménye lehet, ha nem gondoskodunk kéményünk időszakos rendbetételéről. Azonban a mai napig minden évben életveszélyes állapotban kerülnek emberek kórházba mérgezési tünetekkel. Felmerül a kérdés, hogy ha ilyen fontos és mondhatni létszükségleti kérdés a tisztítás, miért próbálunk kibújni alóla?

Vannak, akik egyszerűen nem szeretnek vadidegeneket beengedni a házukba, és vannak, akik csak nem akarnak takarítani a kéményseprő után, hiszen, ahol kéményseprő, ott hamu és korom. Ma már azonban a profi szerkezeteknek köszönhetően gyorsan és rendezettebb körülmények között folyhat a munka.

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kemenyepites.com-Technikai-eszkozok
Kémény karbantartó technikai eszközök

A modern technikai vívmányoknak köszönhetően a kémény technika területén dolgozóknak olyan eszközökkel bővült kelléktáruk, melyek nagyban megkönnyítik mindennapi munkájukat és...

Close