Kövess minket!
  
     

Kéménybélelés

Kéménybélelés
2014, február 24.

Mikor van szükség kéménybélelésre?

Akkor válik szükségessé a kéménybélelése, ha a korábbi bélelés, már nem zár rendesen, a lecsapódó párával pedig roncsolódik a kémény belső állománya. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha nincsen, vagy nem megfelelően van bélelve az a belső tér, melyben a gázok áramolnak, akkor a közötte és a külső környezet közötti hőmérséklet különbség miatt lecsapódik a pára. Ez önmagában nem jelentene gondot, mivel egy jól kiépített rendszer esetében a folyadék elpárolog, és nem okoz roncsolódást az érintkező felülettel.

Azonban ha nem csak a béleléssel, hanem a kéményt kialakító anyagokkal is érintkezik, ott már komoly roncsoló hatást okozhat ez a savas folyadék.  Rongálja a tömítő anyagokat, így lassan, fokozatosan alkalmatlanná teszi a rendeltetésszerű használatra, vagy akár komolyabb szintű rongálódást is eredményezhet. Ez végül duguláshoz is vezethet, ami hosszútávon veszélyt jelenthet az ott lakók egészségére nézve.

Ha nem érzékelik időben a problémát, az eltömődés, akár olyan szinteket is elérhet, amelyek hatására a termelődő gázok, nem tudnak rendesen kiáramolni a külvilágba, sőt visszajuthatnak a lakótérbe.

Előzzük meg az ilyen veszélyeket, ellenőriztesse rendszeresen kéménye állapotát!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kemenyepites.com-technikai-eszkozok-1
Szén-monoxidjelző rendszerek

Minden évben körülbelül 40 ember esik áldozatául a szén-monoxid-mérgezésnek, és körülbelül 500.000-en kerülnek korházba mérgezés miatt. Sokan nem engedhetik meg...

Close