Kövess minket!
  
     

Miért ne feledkezzünk meg a kémény tisztításáról?

Miért ne feledkezzünk meg a kémény tisztításáról?
2019, szeptember 19.

Az, hogy otthonunk biztonságos legyen, mindennél fontosabb. Ehhez azonban megfelelő körültekintés és figyelmesség kell, például érdemes rendszeresen beiktatni egy érintésvédelmi vizsgálatot, bizonyos időközönként átvizsgáltatni a gázkészülékeket, de nem szabad megfeledkezni a kémény tisztításáról sem. Sajnos ez utóbbit sokan nem veszik elég komolyan, pedig súlyos gondok adódhatnak abból, ha sokáig megfeledkezünk róla, illetve nem foglakozunk vele.

A kémény használata során teljesen természetes, hogy korom rakódik le a belső falakon. Sokan ráadásul nem megfelelő tüzelőanyagokat használnak, amik egészségtelenek is, és miattuk más anyagok, például kátrány is lerakódhat a kéményben. A folyamatos használat miatt egyre több salakanyag rakódik le a falakra, ami egyre jobban szűkíti a nyílást, illetve akadályozza a levegő szabad áramlását. Ha nem végzik el mihamarabb a kémény tisztítását, előbb-utóbb szívóhatás alakul ki, aminek következtében a lakótérbe áramlik az égéstermék. Ez pedig egyenes út a szén-monoxid mérgezéshez, ami akár halálos is lehet. A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, ami sokszor azért okoz súlyos mérgezést, mert a tünetei nem olyan jellegzetesek, így nem gyanakodnak rá időben az emberek.

A kémény tisztításának hiánya könnyen tüzet is okozhat, hiszen a lerakódott korom és más anyagok belobbanhatnak. Ezt sajnos sokszor már csak akkor veszik észre, amikor a tűz átterjed a tetőszerkezetre, komoly károkat okozva. Súlyos esetben az egész ház leéghet emiatt, ezért a rendszeres kéménytisztítás fontos egészségvédelmi és tűzvédelmi szempontból is.

Mint ahogyan a fentiekből is látható, a kémény tisztításáról nem szabad megfeledkezni. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen és kedvező áron végzi a kéménytisztítást. Keresse fel honlapunkat a www.filantrop.org weboldalt, ha pedig további tájékoztatásra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba a +36 76 322 321-es telefonszámon vagy a filantrop@filantrop.org e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kemeny.hu
Schiedel kémények: Minőség és innováció

A mai modern építőipari lehetőségek számtalan innovatív és hosszú távon is tartós megoldást kínálnak a befektetők és tulajdonosok részére, legyen...

Close