Kövess minket!
  
     

Mire figyeljünk kéményépítésnél?

Mire figyeljünk kéményépítésnél?
2014, február 24.

Építkezünk vagy felújítjuk otthonunk fűtésrendszerét, mert elavult már és így eljött az ideje a kémény át- vagy megépítésének? A legfontosabb, hogy jó szakembert válasszunk a munkára! Sajnos gyakori probléma, hogy egy ismerős ismerősének az ismerősét alkalmazzuk egy ilyen megbízásra, és végül nem a megfelelő eredményt kapjuk a kedvezményes árért cserébe.

Azonban a kéményépítésnél nem a vizuális hibák jelentik a legnagyobb problémát, hanem a technikai háttér, amivel megépítették. Komoly, akár életveszélyes helyzetekhez is vezethet, ha nem egy szakavatott vállalkozót bízunk meg a munkával! Miről is van szó? Ha hibás rendszert alakítanak ki, akár olyan szintű áramlási, elvezetési hibák léphetnek fel, melyek hatására a képződő CO2vagy CO nem tud rendesen kiáramolni a külvilágba, így akár vissza is juthat a lakótérbe, ami szén-monoxid-mérgezést is okozhat. Éppen ezért, mielőtt szerződünk vagy megegyezünk, lehetőség szerint kérjünk referenciákat, vagy bizonyosodjunk meg a vállalkozó szakmai hozzáértéséről.

Egy jól megépített kémény működésével hosszú évekig nem lehet probléma. Azonban, ha rosszul végzik el a munkát, nem megfelelő a bélelés vagy túl szűk járatokat alakítanak ki, könnyen eltömődhet, így gyakoribb vendég lesz a kéményseprőt, mint azt mi szeretnénk.

Olvastad már?

 • Kéménybélelés

  Kéménybélelés

  Mikor van szükség kéménybélelésre? Akkor válik szükségessé a kéménybélelése,…
 • Tetőjárdák kiépítése

  Tetőjárdák kiépítése

  Ahhoz, hogy kéményeinket megfelelően karbantarthassák a szakemberek, fontos, hogy…
 • Kéménymarás

  Kéménymarás

  A füstölő kémények látványa, a meleget árasztó berendezések zavartalan…
 • Kémény tisztítás

  Kémény tisztítás

  Mindannyian jól ismerjük a kéményseprőt, ha meglátjuk az utcán…

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube