Kövess minket!
  
     

Szén-monoxidjelző rendszerek

Szén-monoxidjelző rendszerek
2014, február 24.

Minden évben körülbelül 40 ember esik áldozatául a szén-monoxid-mérgezésnek, és körülbelül 500.000-en kerülnek korházba mérgezés miatt.

Sokan nem engedhetik meg magunknak, hogy beruházzanak egy szén-monoxidjelző berendezésre, sőt olyanok is vannak, akik még csak nem is hajlandók évente ellenőriztetni otthonunk fűtését. Ha nem tehetjük meg, hogy saját ellenőrző készüléket vásároljunk, akkor legalább évente egyszer eleget kell tennünk ellenőrzési kötelezettségünknek.

Magyarországon sajnos nincs egyezményes vizsgálati hatóság, ami ezen készülékek bevizsgálásával foglalkozna, így felmerül annak a veszélye, hogy bizonyos készülékek nem működnek rendeltetésszerűen.

Ennek kapcsán végeztek kutatást VGF munkatársai, akik a leggyakrabban vásárolt 11 terméket tesztelték. Az eredmény pedig nem volt szívderítő. Az derült ki, hogy üzemképes készülékek mellett is, van esély szén-monoxid-mérgezésre.

A készülékek hibája leggyakrabban az volt, hogy az EU szabványban megállapított határérték alatt is jelzett, ami hosszútávon akár oda is vezethet, hogy kikapcsolják a készüléket, a fölösleges jelzések elkerülése érdekében. A teszt során azonban olyan is előfordult, hogy magasabb koncentrációnál ellenben nem jelzett a rendszer.

A kísérlet tanulsága az volt, hogy az alacsonyabb  árkategóriájú szerkezetek a kevésbé megbízhatóak, így érdemes olyan eszközbe fektetni, mely drágább, de nem kecsegtet hamis biztonságérzettel.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kemenyepites.com-kemeny-epites-1
Mire figyeljünk kéményépítésnél?

Építkezünk vagy felújítjuk otthonunk fűtésrendszerét, mert elavult már és így eljött az ideje a kémény át- vagy megépítésének? A legfontosabb,...

Close